Valmishummukset testissä x 3

Olen aivan koukussa hummukseen. Se on vaan niin hyvää! Kuinka moni muu on samaa mieltä?

Jos joku ei tiennyt niin hummus on kikherneistä valmistettua tahnaa. Sitä voi käyttää melkeinpä mihin tahansa: leivän päälle, dipattavaksi, salaatin joukkoon, tortillaan täytteeksi jne jne. Siinä on paljon kuituja, proteiinia ja hyviä rasvoja.  Loistava valinta siis terveellisistä elämäntavoista huolehtivalle.

1FA943A2-BAD1-435C-BC71-AE48044B0B81.JPG

Hummus on helppo ja nopea valmistaa itse. Tarvitset vain kikherneitä, tahinia, oliiviöljyä, sitruunamehua ja mausteita. Aineet monitoimikoneeseen ja sekaisin, that’s it. Helppoa, no joo.. Kiireisen arjen keskellä valmishummuksen ostaminen kaupasta on kuitenkin vieläkin nopeampaa. Voin ainakin itse myöntää, että vaikka hummus on kuinka nopea tehdä, tulee se useammin ostettua valmiina kaupasta. Varsinkin kun tarjolla on useita versioita ja vieläpä kotitekoisena. Koska olen hummuksen suurkuluttuja, halusin laittaa muutamat kaupan valmishummukset testiin. Tässä tulokset:

1. BABA HUMMUS

Tämän hummuksen sijoitin ykköseksi, koska se on näistä kolmesta ravintoarvoiltaan terveellisin vaihtoehto. Maku on juuri sellainen kuin pitääkin, maistuu aidolta hummukselta ja kikherneen maku tulee hyvin esille. Hummus on käsintehtyä ja vielä Helsingissä. Hinta on valitettavasti kallein, n. 4€, mutta mielestäni laadusta tässä tapauksessa voi maksaa muutaman euron tai pari enemmän. Tämän hummuksen ostin K-marketista.

Ravintoarvot per 100g: rasvaa 9g (tyydyttynyttä rasvaa 1.4g), hiilihydraatteja 10.4g (joista sokeria 2.3g), proteiinia 7.4g ja suolaa <0.5g.

0E4285FA-AD0F-4149-8B8F-33584AF57C39.JPG

2. LIDLIN BARESA HUMMUS

Tämä sijoittuu mun listalla helposti kakkoseksi, koska maku on vaan niin loistava! Valkosipulia ei ole säästelty, joten jos et pidä sen mausta, ei tämä ehkä ole sinulle paras vaihtoehto. Mulle kuitenkin toimii. Leivän päälle levitän yleensä tätä, päälle avocadoa, kalkkunaa ja kurkkua. Mausteita tai suolaa ei tarvitse lisätä enää, koska hummus on maustettu jo niin hyvin. Hinta on 1,49€ eli näistä halvin. Kikhernettä hummus sisältää vain 37%, siitä miinusta. 

Ravintoarvot per 100g: rasvaa 31.5g (tyydyttynyttä rasvaa 3.7g), hiilihydraatteja 8.2g (joista sokeria 0.8g), proteiinia 7.2g ja suolaa 1.42g.

Kuten huomaat, tämä hummus on testihummuksista epäterveellisin eli rasvaisin ja suolaisin. Yllätyin itsekin vertailussa siitä, kuinka paljon enemmän rasvaa tämä hummus sisältää 😦 Sokeria on hieman vähemmän kuin muissa. 

IMG_2011.JPG

3. ILO HUMMUS

Testissä oli original versio ja ostin sen K-marketista. Jollain tapaa tämä maku ei vain miellytä niin paljon kuin edellisten. Hyvä kuitenkin tämäkin! Ja tulee Suomesta. Tässä hummuksessa hieman häiritsee koostumus, joka on mielestäni liian löysä. Hinta on n. 2€. Ravintoarvoissa ei ole moitittavaa.

Ravintoarvot per 100g: rasvaa 12g (tyydyttynyttä rasvaa 1.3g), hiilihydraatteja 12.6g (joista sokeria 2.2g), proteiinia 7g ja suolaa 1.2g. 

D2E83660-BA6D-47D0-95B0-995A12799521.JPG

Valmishummusten käyttäjät, mitä mieltä olette? 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s