10 myyttiä miesten ihonhoidosta

Olen niin monesti kuullut miesten suusta erinäisiä ajatuksia ihonhoidosta ja kasvohoidoista. Naurettiin näitä myös yksi päivä mun asiakkaan kanssa. Siitä tuli mieleen, että vois olla hauska jakaa näitä myyttejä teille ja avata erityisesti miehille, miksi myös heidän olisi tärkeä hoitaa ihoa säännöllisesti.

Tiesitkö, että miehen iho eroaa naisen ihosta.

  • Miehen iho on naisten ihoa paksumpi.
  • Miesten iho sisältää enemmän kollageenia, minkä vuoksi ikääntymisen merkit näkyvät kasvoilla naisia myöhemmin.
  • Miehen iho on yleensä rasvaisempi, koska testosteroni lisää talineritystä.
  • Ihohuokoset ovat usein isommat ja näkyvämmät.

Sitten näihin myytteihin, jotka haluan oikaista:

MYYTTI 1: IHONI ON SIKSI NIIN HYVÄSSÄ KUNNOSSA, KUN EN HOIDA SITÄ

Vaikka miehen iho on naisen ihoa paksumpi, se vaatii päivittäistä hoitoa samalla tapaa kuin naisen iho. Koska miehen ihossa talineritys on voimakkaampaa ja huokoset suurempia, tukkeutuvat ne herkemmin ja aiheuttavat iholle rasvaisuutta ja epäpuhtauksia.

Kirjoitin aiemmin ihon kotihoidosta tekstin, jonka löydät täältä. Samat neuvot ihon kotihoidosta pätevät miehille. Jos et ole aiemmin hoitanut ihoa lainkaan, aloita pienin askelin. Tärkeimmät tuotteet ovat puhdistusaine ja kosteusvoide, aloita niistä.

MYYTTI 2: JOS NYT ALOITAN KASVOJEN HOITAMISEN, IHONI MENEE HUONOON KUNTOON EIKÄ SIITÄ OLE ENÄÄ APUA

Iho vanhenee hitaammin, mutta noin 40-vuotiaana ikääntymisen muutoksia alkaa näkyä selkeämmin ja iän myötä myös miehen iho ohenee. Viimeistään tällöin olisi hyvä aloittaa kiinteyttävien ja elvyttävien tuotteiden käyttö. Yleensä miehen iholla näkyvät juonteet ovat syvempiä ja näkyvät selkeämmin, kun niitä tulee.

Myös ruusufinni eli rosacea voi olla kiusallinen vaiva miesten iholla. Ruusufinni muistuttaa teini-iän aknea, iho punoittaa ja kuumottaa ja iholla saattaa olla tulehtuneita finnejä. Vaiva näkyy yleensä nenässä, poskilla, leuassa ja otsalla. Rosacean oireiden lievittämisessä on tärkeää huolehtia punoitusta aiheuttavien tekijöiden välttämisestä: mm. alkoholi, stressi, mausteiset ruoat, lämpötilavaihtelut.

MYYTTI 3: EN HALUA KASVOHOITOON, KOSKA NE SATTUVAT

Monilla on varmasti muistikuva kosmetologikäynnistä, jossa ihonpuhdistusvaiheessa ihoa puristellaan metallisen raudan avulla. Totta on, että se sattuu. Suosittelen lukemaan mun kirjoittaman jutun HydraFacial -kasvohoidosta, joka on markkinoiden edistyksellisin, täysin kivuton ja nopea ihonpuhdistusmenetelmä, jossa kasvot ”imuroidaan” puhtaiksi alipaineimun avulla. Tämä on ehdottomasti ainakin mun miesasiakkaiden suosikkihoito!

MYYTTI 4: KASVOJEN HOITAMINEN VIE LIIKAA AIKAA, KUN ON MILJOONA ERILAISTA PURKKIA, JOTA PITÄÄ KÄYTTÄÄ

Kylppäriin voi toki ostaa miljoona erilaista purkkia, mutta todellisuudessa ihonhoidon aloittava henkilö pärjää parilla eri purkilla. Kuten jo aiemmin mainitsin, aloittaa kannattaa puhdistuksesta ja kosteutuksesta. Kun ihonhoidosta muodostuu rutiini, voi lisätä tuotteita ja hifistellä seerumeilla tai esimerkiksi silmänympärysvoiteella. Kasvojen pesu ja kosteusvoiteen levittäminen vie aikaa 1-2 minuuttia.

MYYTTI 5: EN HALUA KASVOHOITOON, KOSKA RUSKETUKSENI LÄHTEE

Monilla on virheellinen käsitys, että kasvohoidot ja kuorinnat vievät rusketusta pois. Hoito- ja kuorinta-aineet eivät kuitenkaan pääse vaikuttamaan niin syvälle solukerrokseen, jossa näin tapahtuisi. Päin vastoin kasvohoidot kirkastavat ihoa ja tekevät rusketuksesta kauniimman.

MYYTTI 6: TOSIMIEHET EIVÄT KÄY KASVOHOIDOISSA

Tällaisen väitteen kuulen todella usein. Totuus on, että kasvohoidoissa käynneistä ei vain puhuta. Asiakkaistani suurin osa on toki naisia, mutta viikottain hoidoissa käy myös miehiä. Nykyajan miehet haluavat huolehtia ulkonäöstään ja näyttää fressiltä, siinä ei ole mitään noloa.

MYYTTI 7: IHONHOITOON KULUU AIVAN LIIKAA RAHAA

Toki kasvojen hoitoon saa kulutettua rahaa, halutessa tuhansia euroja kuukaudessa. Jos aloitat perusasioista ja ostat tavallisia kosmetiikkatuotteita, rahaa kuluu 20-30€ verran kuukaudessa. Medikaaliset ammattitason tuotteet ovat hieman arvokkaampia, mutta niilläkin budjetti jää alle 150€ /kk. Kosmetologin luona käynti maksaa keskimäärin 100€/kerta, eikä siellä tarvitse käydä joka kuukausi.

MYYTTI 8: EN TARVITSE AURINKORASVAA, KOSKA IHONI EI PALA

Auringon aiheuttamat haittavaikutukset näkyvät yhtälailla miehen kuin naisenkin iholla. Aurinko kuivattaa ja vanhentaa ihoa ennenaikaisesti. Lisäksi iholle voi muodostua pigmenttiläiskiä. Palaminen lisää ihosyövän riskiä.

MYYTTI 9: IHO JÄÄ KASVOVOITEESTA TAHMAISEKSI

Kun tuote on valittu oikein oman ihotyypin mukaisesti, se ei jätä ihon pintaa rasvaiseksi. Markkinoilla on miljoonia erilaisia kasvovoiteita eivätkä kaikki sovi kaikille. Anna ammattilaisen auttaa valitsemaan oikeat, juuri sinun ihollesi sopivat tuotteet. Itse suosin kotihoidossa aina medikaalisen tason tuotteita.

MYYTTI 10: EN HALUA TULLA KASVOHOITOON, KOSKA EN HALUA AJAA PARTAANI POIS

Kasvohoidon takia ei tarvitse ajaa partaa pois. Hoito voidaan tehdä sängen päälle tai pitkässä parrassa, parta-alue kierretään.

Isänpäivää vietetään tulevana sunnuntaina. Olisiko nyt aika hemmotella isää kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnilla? Hemmotella lahjalla, jota isä ei osannut odottaa tai tiennyt tarvitsevansa?

BeAlive Health Club tarjoaa isille seuraavanlaisia hemmotteluvaihtoehtoja:

  • HydraFacial -ihonpuhdistukset -10% -alennuksella (Tää on mun suositus!!)
  • Klassinen- ja urheiluhieronta -10%
  • Rentouttava kokovartalohieronta -10%

Edut ovat voimassa sunnuntaihin asti BeAlive Health Clubin verkkokaupassa koodilla ISÄNPÄIVÄ ja paikan päällä ostettuna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s