Perjantaipalkinnon aika?

VIIKONLOPPU, aika palkita itsensä rankasta työviikosta ja siitä, että on syönyt koko viikon kurinalaisesti ja vältellyt epäterveellisiä ruokia. Kuulostaako tutulta? Onko viikonloppu tai muut vapaapäivät sitä aikaa, kun annat itsellesi luvan herkutella täysin vapaasti? Tilaat pizzaa, ajat Mäkkärin autokaistalle tai keräät kaupasta korin täyteen epäterveellisiä herkkuja? 80/20 malli toki toimii, mutta valitettavan monella herkutellu ja itsensä palkitseminen lähtee käsistä tai jää päälle. Tulee ähky ja sen jälkeen huono mieli. Tällainen jojottelu on myös keholle aikamoinen rasitus.

Haluan jakaa teille vinkit, miten mä oon saanut liiallisen herkuttelun kuriin ja millä keinoilla liiallisesta mässäilystä voisi päästä eroon.

🍬 Tee herkuista ”annos” lautaselle ja päätä, että tänään herkuttelet näillä. Älä ota kokonaista sipsi- tai karkkipussia mukaan sohvalle.

🍬 Syö päivän aikana normaalisti eli säännöllisesti ja monipuolisesti. Älä skippaa aterioita, sillä verukkeella, että illaksi jää tilaa ”mässäillä”.

🍬 Älä mene kauppaan nälkäisenä. Jos menet kauppaan suoraan työpäivän päätteeksi, syö välipala ennen. Me kaikki tiedetään, mitä tapahtuu, kun menee kauppaan vatsa kurnien.

🍬 Älä täytä kaappejasi isoilla määrillä herkkuja. Osta vain se määrä, mitä aiot herkutella. Herkuttelu jää herkemmin päälle, jos herkut jäävät kummittelemaan kaapin pohjalle.

🍬 Valitse kaupasta terveellisiä herkkuja: dippivihanneksia, vähärasvaisempia kaura- tai linssisipsejä, herkullisia proteiini- tai välipalapatukoita, proteiinijäätelöä tms.

🍬 Tee ravintolassa parempia valintoja. Valitse mäkkärissä ranskalaisten tilalle salaatti tai valitse pizzaan kevyemmät täytteet ja pyydä 1/2 annos juustoa päälle.

🍬 Täytä vatsasi AINA kunnon ruoalla ennen kuin alat herkuttelemaan.

🍬 Älä tee herkuttelusta vain vapaapäivien ja viikonlopun juttua. Jos mieli joskus tekee herkutella arkena, anna itselles vapaus siihen. Perjantaina voi jättää herkuttelun väliinkin 😉

Ja mikä tärkein: ÄLÄ TUNNE HUONOA OMATUNTOA herkuttelusta! Meidän kaikkien pitää välillä saada herkutella, eikä siitä tarvitse rangaista itseään. Jos herkuttelu lähtee käsistä, yritä seuraavana päivänä palata normaalisti ns. ruotuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s