Lisäravinteet, jotka huolehtivat mun vastustuskyvystä

Kaupallinen yhteistyö Puhdistamo kanssa 💚

Oon ihan fiiliksissä tulevasta keväästä ja siitä, mitä kaikkea se tuo tullessaan! Täytyy koputtaa puuta, mutta oon onnistunut pysymään terveenä koko pitkän talven. Uskon, että terveellisillä elämäntavoilla on tähän tietenkin suurin merkitys, mutta täytyy myöntää että koronasyksyn alkaessa luin Olli Sovijärven ja Teemu Arinan kirjoittaman Biohakkerin flunssaoppaan ja poimin sieltä vielä muutamia juttuja varmistamaan, ettei flunssapöpö tarttuis muhun niin helpolla.

Tässä mun lisäravinnetärpit vastustuskyvyn ylläpitämiseksi:

🔸 D- ja C-vitamiini aamuisin. D-vitamiini on keskeinen tekijä elimistön immuunijärjestelmässä. D-vitamiini taso pysyy optimaalisena saamalla riittävästi auringonvaloa tai ottamalla sitä lisäravinteena. Noh, Suomessa on selvää, että D-vitamiini pitää nauttia purkista, koska aurinko ei vuoden aikana usein paista. Siispä D-vitamiinia kannattaa nauttia purkista joka päivä vähintään 10ug, ympäri vuoden. C-vitamiini puolestaan vähentää flunssan kestoa ja lievittää sen oireita. Jos tunnet tulevasi kipeäksi, niin kannattaa ottaa iso annos C-vitamiinia 24 tunnin sisällä ensimmäisistä oireista.

🔸 Sinkkiä syön yleensä kuurina tai heti silloin jos on fiilis, että on tulossa kipeäksi. Sinkillä on myös tärkeä rooli tartuntojen torjunnassa.

🔸 Magnesium iltaisin. Magnesium auttaa mua ja mun kehoa rentoutumaan ja rauhoittumaan iltaisin ennen nukkumaan menoa.

🔸 Nac laskee tulehdusta. Nappaan tätä myös kuurina aina jos sellainen olo, että meinaa tulla kipeäksi.

🔸 Seleenin puutostila on yhteydessä useiden virusten sairastuttavuuteen. Kun ottaa seleeniä kuurina ajoittain, niin elimistöön ei pääse puutostilaa siitä. Kuulin, että useammat kärsivät seleenin puutostilasta, joten ottamalla kuurina seleeniä purkista, varmistuu myös siitä, ettei kärsi seleenin puutostilasta.

🔸 Ja viherjauhe päivittäisessä käytössä of course 💚 Paljon vitamiineja! Mun lemppari on Puhdistamon Premium viherjauhe.

🔸 Riittävä nesteytys ja elektrolyyttien (suolojen) saanti päivittäin! Elektrolyyttijauhe on mulla tukena nesteytyksessä, varsinkin kovina treenipäivinä.

Tuossa oli muutamia kirjasta napattuja ja mun arjessa toteutuvia tärppejä vastustuskyvyn ylläpitämiselle! Jos haluat lisää kattavaa tietoa, niin suosittelen lämpimästi hankkimaan tuon kirjan itelles ☺️

Koodilla EMMI15 saat -15% alennusta tehdessäsi ostoksia Puhdistamon verkkokaupassa 👍🏼

Kuvat: Noora Palonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s